Tel.: (22) 446 80 44, (22) 649 16 19
Tel. kom.: 517 408 156

Estetique - salon kosmetyczny Warszawa Ursynów

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Peelingi

salon kosmetyczny Warszawa Ursynów peelingiKwas migdałowy

Kwas migdałowy to alfa – hydroksykwas otrzymywany poprzez hydrolizę wyciągu z gorzkich migdałów. Naturalne źródła tego kwasu to wiśnie, morele i migdały. Kwas migdałowy wykazuje najsilniejsze działanie przeciwbakteryjne ze wszystkich alfa hydroksykwasów, ponieważ budową jest zbliżony do wielu antybiotyków. Hamuje łojotok oraz łagodnie złuszcza naskórek. Kwas migdałowy wchodzi również w skład wielu preparatów redukujących oznaki starzenia, fotostarzenia oraz zmiany barwnikowe. Jest doskonały na każdą porę roku bez ograniczenia fototypu.

 

Wskazania:

  • Lekkie fotostarzenie,
  • powierzchowne przebarwienia,
  • skóra łojotokowa,
  • trądzik.

 

Kwas salicylowy

Kwas salicylowy jest beta – hydroksykwasem. Jego naturalnymi źródłami są: kora wierzby, maliny i liście brzozy. Jego działanie na skórę zależy od stężenia. W stężeniach 10% ma działanie keratoplastyczne, a powyżej 10% keratolityczne. Wykazuje aktywność antyseptyczną, reguluje wydzielanie łoju, spłyca rozszerzone pory skóry. W połączeniu z kwasem azelainowym, sprawdza się w redukcji następstw trądziku.

 

Wskazania:

  • Trądzik (zaskórnikowy, grudkowy, krostkowy) ,
  • przebarwienia,
  • fotostarzenie,
  • blizny zanikowe.

 

Peeling pirogronowy

Kwas pirogronowy jest alfa-ketokwasem,  posiadającym właściwości sebostatyczne, przeciwbakteryjne, złuszczające, nawilżające i rozjaśniające. Naturalne jego źródła to:  jabłka, ocet, sfermentowane owoce. Kwas pirogronowy znacznie zmniejsza tłustość skóry łojotokowej i trądzikowej, ponieważ reguluje wydzielanie sebum. Na poziomie skóry właściwej stymuluje produkcję kolagenu, elastyny oraz glikoprotein. Działa rozświetlająco, poprawia nawilżenie oraz jędrność skóry.

 

Wskazania:

  • Łojotokowe zapalenie skóry,
  • trądzik pospolity,
  • blizny potrądzikowe,
  • przebarwienia pozapalne,
  • fotostarzenie,
  • wiotkość skóry,
  • zaburzenia rogowacenia

 

Kwas mlekowy

Kwas mlekowy jest alfa-hydroksykwasem, naturalnie występującym w kwaśnym mleku, maślance, jogurcie, jabłkach, pomidorach, piwie. Dla potrzeb przemysłowych otrzymywany jest dzięki fermentacji roztworu cukru przeprowadzonej przez bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus. Ma właściwości złuszczające i nawilżające. Obniża pH skóry. Kwas mlekowy reguluje proces rogowacenia, poprawia strukturę kolagenu, zwiększa ilość glikozaminoglikanów. Poprawia uwodnienie a tym samym ujędrnienie i elastyczność skóry. Zwykle występuje w połączeniu z innymi kwasami.

 

YellowPeel

YellowPeel działa na różnych poziomach, dlatego jest stosowany zarówno do redukcji przebarwień, jako ujędrniający zabieg przeciwzmarszczkowy, jak również jako peeling oczyszczający i rozświetlający skórę.

YellowPeel  to peeling, którego rezultat zależny jest od ilości nakładanych warstw. W ciągu kilku godzin po zabiegu zwiększa się mikrokrążenie, poprawia utlenienie skóry oraz następuje dostarczenie substancji odżywczych. W wyniku działania peelingu zachodzi wzrost glikozaminoglikanów, np. kwasu hialuronowego odpowiedzialnego za utrzymywanie wody, to główny czynnik zwiększający jędrność i napięcie skóry, a tym samym spłycenie zmarszczek.

Połączenie odpowiednich składników, pozwala osiągnąć znakomite rezultaty. Kwas glikolowy i salicylowy – powodują złuszczanie, odnowę i przebudowę skóry. Kwas retinowy i witamina C stymulują produkcję kolagenu, elastyny i glikozamin, co wpływa na poprawę jędrności. Kwas fitowy, kojowy i azelainowy zmniejszają istniejące przebarwienia i zapobiegają powstawaniu nowych.

 

 Wskazania:

  • Zmarszczki, wiotkość skóry,
  • fotostarzenie,
  • przebarwienia na twarzy i dłoniach,
  • blizny i zaburzenia pigmentacji po trądziku,
  • zaburzenia łojotokowe.

 

Roztwór Jessnera

Roztwór Jessnera jest połączeniem kwasu salicylowego , kwasu mlekowego oraz rezorcyny. Roztwór Jessnera ma szerokie zastosowanie w łagodzeniu wielu problemów skórnych m. in. zmniejszona jędrność skóry, drobne zmarszczki, przebarwienia, fotostarzenie,  rogowacenie słoneczne. Zabieg powoduje pobudzenie produkcji kolagenu, elastyny oraz kwasu hialuronowego wpływając tym samym na poprawę nawilżenia oraz ujędrnienie skóry.

 

Wskazania:

  • Zmarszczki,
  • wiotka skóra,
  • fotostarzenie w stopniu umiarkowanym i zaawansowanym,
  • przebarwienia różnej etiologii: ostuda, plamy soczewicowate, rogowacenie słoneczne

ul.Stryjeńskich 19 lok. usługowy 12 | 02-791 Warszawa (Ursynów)
e-mail: biuro@ikpe.pl